Fryser under duntäcket... hoppas jag inte har feber=(

Om ni är nyfikna på vilka bloggar jag läser så lägger jag upp lite namn här. Klicka bara på namnen så länkas ni över direkt till bloggarna=)

 

TYRA SJÖSTEDT

KENZA ZOUITEN

KATRIN ZYTOMIERSKA

VICTORIA MOLIN

JACKIEANDI

MICHAELA FORNI

SIBEL REDZEP

PER-ROBIN

BLOGGARNA PÅ TV6

MLIK


Här är några utav dom=) Läser inte alltid dagligen, men håller mig uppdaterad. Jag har alltid varit så nyfiken på hur andra människor lever, därför gillar jag att läsa bloggar där man får dyka in i andra människors liv. KUL, tycker jag.


Förkyld!

Snuvig och hängig idag! Usch...! Har inte varit ute på hela dagen i detta fina väder, men solen har iallafall lyst in genom fönstret och värmt lite grann. Hörde att det är typ -15 grader ute idag??? Fysjutton, för kallt för min smak!

 

Har fått pluggat lite matte iallafall=)

Nu blir det Paradise hotell hehe=)=)

Trötta kramar från soffan...


Min helg från och med torsdag..

Torsdag! Festade loss lite på det nyöppnade stället North and South America på Viktoriagatan!! Sicket gött ställe=)=)
Påväg ute i kylan!
Vi gick in på sydsidan såklart! Skål för good times!!
Skål!!
Ser ut som ett ställe man kan trivas på den här årstiden va??
Riktigt nice... o massa härlig sydamerikansk musik=)
Fredag! Pizzabak och mys med kusinen=) Så söt!
David tog med skåpsluckorna istället för mitt huvud;)
Vi hyrde världens konstigaste film med Josh Hartnett (bara för att han är snygg) Alltså det var den sjukaste jag sett i hela mitt liv tror jag.. Den handlade om en "köttmänniska" som mördade och åt och gjorde skulpturer av människodelar, asiater och en kille som gick runt och heelade människor och sen korsfästes och blev Jesus.... Ja ni fattar ju......
Lördag! Efter en god frukost med leverpastej, gurka, salami, ost och mormors hemmagjorda marmelad gick vi på en liten promenix i kylan. På kvällen blev det middag på MUSSES nyöppnade restaurang på kungsgatan i Götet. Jag åt underbart goda Lammracks och maten var lika god som vanligt, om inte godare. Dom hade en stor kolgrill inne i restaurangen där dom grillade så maten smakade extra gott..mums. Varje lördag kommer dom har "Turkisk Afton" med magdans och musik... dit ska jag...lätt=) Någon som vill följa med??
Senare blev det bio på BioPalatset=) Vi såg Hämden med Mikael Persbrandt, den var riktigt bra och man blev verkligen känslomässigt berörd. Den handlar om (som jag uppfattade det) hur skör verkligheten egentligen är och hur lätt allting kan gå fel. Där i mellan så fick man hänga med på livet som "läkare utan gränser" i Afrika, och som alltid blir man illa berörd. Gå och se den....tycker jag=)
Jag somnade sött på mammas soffa i Alingsås..
Söndag! Hälsade på mormor och Theo i Lövekulle och myste lite=) Fick en guidebok om Thailands alla öar=) Perfekt! Har hunnit drömma mig bort lite... inte långt kvar nu=) Fikade med Christer och Alexandra och myste runt i stan. Mötte upp mamma och såg på Tomteparaden=) Det snöade och var jättemysigt, helt vitt överallt och massa ljus, lampor och tomtar! Efter det begav jag mig till Simon och Emelie och klippte lite och blev bjuden på Vegetarisk lasagne..=)
Nu har jag tyvärr inte tid att skriva mer... ska snart ut på stan på en mysig fika med massa goa tjejer=)
Kramkram

En torsdagkväll i Vasa..

David ska sno datan nu så det får bli fler bilder senare=)

African Queen

Igår åt jag den sjukaste kycklingsalladen jag fått någonsin på ett cafe... den var högre en Kebenekaise och vägde ett ton. Kyckling, sallad, bulgur, gurka, majs, tomat, rödlök, fetaost, ananasskivor, russin, pinjenötter, morötter, ärtor, bönor, kikärtor, jordnötter, vitlökskrutonger, "turkiska dolmar" och currydressing. Hahahaha.... När jag hade ätit upp ett hörn på tallriken var jag proppmätt. Har glömt vad stället  hette men jag kan visa er vägen så kan ni gå dit och dela en sallad för 69kr på fyra personer, perfekt! ;)

 

Snart är det dags att springa över till källarvåningen i grannhuset=( Sämsta dagen på veckan, TVÄTTDAGEN! Fy fasen för att inte ha tvättmaskin i lägenheten alltså... hur hinner dom som har heltidsjobb tvätta egentligen??? Det tar ca 4 timmar att tvätta i det här huset och man måste springa upp och ner 3 gånger fyra våningar med 20 kilo tvätt plus in i ett annat hus och ner i "mördarkällaren". När varje tvättdag är över tackar jag gud att jag fortfarande har livet i behåll. Vem vet vad som gömmer sig i dom läskiga gångarna och för att inte tala om skyddsrummen under jorden...men jag är beredd att fighta tillbaka om det är så.. nycklarna i ena handen och tvättmedlet i andra, det blir en bra kombo. Även att smocka till med tvättkassen kan lyckas....om man får till en ordentlig tjoff.

 

 

Jag bjuder på några gamla bilder från när jag startade bloggen i våras...

Jag på taket.

Kan ju konstatera att man har förfallit lite... aja, kör iallafall på "el naturale" nu för tiden, inget löshår längre för min del....man får spara på dom stråna man har.

Jag blir berörd av det här fotot för jag tycker att man kan se rakt igenom mig. Hur jag sitter uppkrupen och kramar kudden och blicken i mina ögon.

 

Jag med Theo som bara var ett litet knyte=) Snygg toffs...........

 

Det får räcka för nu.. dags att fånga dagen och så vidare!

Försöker piggna till lite med en gammal favvo..

 

 

 


12.33

Filmen var kanonbra, dock väldigt tragisk, men kan varmt rekomendera att gå och se filmen om Cornelis liv. Det måste man ju bara!!

 

Jaha så vad hittar ni på idag??

Jag har en grymt stressig dag... tror att jag lägger mig i badet lite....

 

Hörs!


Adiman

Jag har fått en ny vän här i Mölndal. Han heter Adiman. Vi träffades på arbetsförmedlingen idag...

Adiman: Tjena...
Emilie: Hej! Fan vad förnedrande det är att sitta här alltså....
Adiman: Ja, men alltså du vet, vi måste för att inte folk ska lura systemet. Men jag vet, jävla idioter.
Emilie: hmm ja..
Adiman: Jaha....dina framtidsplaner????
Emilie: Jag ska börja studera heltid i mitten på Januari, dudå?
Adiman: Intressant, intressant. Vad ska du läsa??
Emilie: Litteraturvetenskap.
Adiman: Å fy fan, det är inget för mig. Nä, inget för mig. Men vad kul. KUL. Vad roligt. Att sitta och läsa och så är
inte mycket för mig, men vad kul. Kul för dig!
Emilie: Ja det ska bli skoj, vad har du för framtidsdrömmar då?
Adiman: Du vet, jag ska skafffa en sån där högskoleutbildning och bli Byggchef! Jag är snickare du vet. Måste bara skaffa utbildning. Jag har redan rensat fisk på Tromsö i ett halvår, men jag blev helt deprimerad du vet. Jag pratade inte med någon, inga roliga kompisar du vet, jag va helt jävla tyst i ett halv år. Jag har bott hemma ett tag men nu är dom Norska pengarna slut, det är därför jag är här du vet. Byggchef ska jag bli. Det är bara att ta en sån där utbildning, men det kostar 150.000 kr Hoppas jag kan låna....det löser sig!
När jag gick i från Arbetsförmedlingen så vände jag mig om och tittade upp mot fönstren, där i ena rutan satt Adiman och vinkade som en tok med ett stort leende på läpparna.
Adiman var rolig och hans entusiasm räddade min dag!
Om två timmar ska jag och David kolla Corneliusfilmen på Bergakungen... ska bli grymt skoj=) Har faktiskt längtat efter att se den, ska bli spännande att få en inblick i Cornelis liv.
Tjena Cornelis!!

VACKER

Idag har jag varit på invigningen av Salong Vacker på Frölunda Torg. Det bjöds på bubbel, macarons och livemusik =) Dom hade fått det superfint med en "vattenvägg", kristallkronor och rosa tak plus alla fantastiska produkter! ME LIKE!
Vacker har även en webshop, besök deras hemsida här: VACKERSTORE

Jag gav upp lite grann

"Livet suger" en mening som är väldigt lätt att säga, tänka och känna, men är det verkligen så?

Det skulle ju betyda att allt var tråkigt, fel och hemskt hela tiden. Nej så är det inte. Det bara suger ändå, just nu. Det kan inte vara sunt att vara arbetslös, enligt forskningar blir man deprimerad, trött och tappar sin gnista, jag kan inte annat än att hålla med. Det stämmer precis.

 

Man slutar brinna för saker och allt är jobbigt. Det är inget ljus i tunneln, det är svart. Jag tittar mig i spegeln många gånger om dagen, men jag kan inte se mig själv, det är någon annan där. En tråkig människa, en som klagar och gnäller. Jag brukar vända ryggen åt spegeln och tänka, det är inte jag. Den Emilie jag minns kanske syns nästa gång.

 

År 2010 har varit det värsta året i hela mitt liv. Förutom när pappa fick cancer, som han nu till allas lycka har blivit av med. <3

 

Sjukdom, värk, medicinering, jobb-byte, 2 flyttar, oro, ängslan och studier. Det som är det värsta med hela 2010 är att min älskade morfar gick bort i sommras. Det gjorde att jag gav upp lite grann, satte livet på paus. Jag har fortfarande inte riktigt förstått det, men jag har ju tid att tänka. Tid att tänka allt för mycket. Jag har aldrig tidigare varit med om att någon så nära gått bort, det är som att en bit av en själv fattas och säger någon fel ord så kan man börja gråta på en sekund. Det är en märklig känsla, det är sant det där att det värker i hjärtat. Det är faktist så. Samtidigt är det skönt att det faktist känns. Jag kommer alltid minnas och älska. Jag vet att han levde ett fantastiskt liv trots att det var för kort.

 

Jag tycker att man ska minnas! Morfar med BebisTheo på min födelsedag i April...!

 

Ta hand om varandra nu. Ska gå till gymmet och möta upp David om en stund så blir allt mycket bättre.

Kram

 


Film

Hej och hallå! Igår så var vi ett gött gäng på biljardpalatset... hälsade på Gabbi, spelade biljard och kollade fotboll=)
(jag satt med ryggen emot hehe)
Jag meganöjd för jag satte två kulor samtidigt.... ren tur=)
Den snyggaste jag vet...!
Silka snyggingar...=) synd bara att jag var med på bilden haha.
Mycket trevlig kväll!
Idag har jag varit på möte, tränat, pluggat, solat, handlat och inte så mycket mer. Lagade jättegod fisk med dillsås och kokt potatis...broccoli och citron. NICE! Nu ska jag och Dave (han står och diskar moahahah) kolla film=)
Imån bitt blir det upp å träna igen... 08.00=) Snart bikinidax ju.... om det bara kunde hända något.. ser ingen skillnad på min kropp (typ)...boring.
Jaja får bli lite mer vettigt inlägg imorgon.. Kvälls-natti-KRAM

Patrik Sjöberg

Jag har myskväll med mig själv! David är någonstans i Skåne och dömmer handboll.. jag passar på att kolla Paradise hotell=)

 

Har även plockat med en film hem från gymmet.. nån riktig tjejfilm=) Har köpt massa goda clementiner och bananer och Cola Zero.. kvällen är räddad=)

 

Den här coola snubben tränar föresten på samma gym som mig... brukar tjingsa lite grann;)

 


Lite pics från mammas födelsedagskalajs

Frida, Christer, mormor och Alexandra=)

Ja må hon leva...=)

Minitrubaduren =)

Ungdomshörnan....hehe.....;;)

Trubadur-Martin körde goa låtar=)=)

 

Nu ska jag kila ut på stan och möta upp Gabbi och sen Malin för en fika=)


THAiland

Gud vad jag längtar tills vi ska åka till Thailand!!! Bara pyttelite mer än en månad kvar nu=)
Ska bli så roligt=) Ser framför mig hur jag sipprar juice från en färsk ananas eller dricker kokosmölk rätt ur kokosnöten. Det ska ridas elefant, springas runt i "djungeln", kolla apor, åka båt, snorkla (David ska dyka) jag ska springa på stranden och slänga mig rätt ut i havet, få massage när jag känner för det, träffa massa härliga backpackers, dricka massa goda drinkar, flyga "fallskärm" efter båt.... Inte se några hajar, gärna se delfiner m.m ÅÅH det ska bli så underbart, första gången jag åker någonstans utan bokat hotell också, spännande. Hoppas man får uppleva total frihetskänsla, hade varit grymt=)=)
För några timmar var vi och vaccinerade oss mot Hepatit B.. trodde det skulle göra ont men jag kände inte ens när hon stack in sprutan, så gööött!
Hörs kanske senare.. Kramar

Lite otur har jag allt...

Igår firade vi mamma som fyller 41 år i morgon=)=) Grattis Grattis Grattis Grattis Grattis Grattis=)=)
Det bjöds på god buffè med laxrullar, kräftstjärtar med aioli, snittar med räkor, kycklingspätt med chilisås, kex, bireost och vindruvor. Efter det en god Chokladkaka =) Allt detta goda plus en maaassa vin=)
Martin Ljungströmmer spelade gitarr under kvällen=) Grymt!! Även Rasmus (10 år) körde några låtar=) Efter det blev det en sväng på Mangiamo och sen vidare till Göteborg. David, Gabbi och jag drog vidare till Lilla London och efter det (03.15) hamnade vi på Park Lane....... där min plånbok blev stulen=(=( Jobbigt med alla kort som måste spärras, min legitimation plus en check som jag hade i ett fack i plånboken. Fanfanfan! Skaffar man säg inte problem så får man det ändå. Men försöker släppa detta.. det har ju redan hänt och kan inte göra något åt det ändå och jag tjänar ju faktiskt ingenting på att gå och ha ångest. Ska försöka!!
Har precis ätit massa pepparkakor med mögelost.....IGEN!! Men det är ju så himla gott!
Nu ska jag hoppa in i duschen och städa lite innan David och Erik kommer hit.. dom ska laga maten här i kväll.. Erik är kock...=)=)=) Ska bli mysigt!!! En lugn kväll med trevligt sällskap. Måste kolla "Så mycket bättre" sen.. älskar det programmet.
Sökte ett väldigt roligt extrajobb igår... får se vad som händer=)
Lycka och kärlek till er! Kram
PS Tack min underbara mamma för kalaset igår=) Bilder kommer snart... Gabbi har dom på sin Iphone!

Händerna i taket

Här sitter man och försöker knåpa ihop ett jäkla brev...det går bara inte. ÅHHH..panik!! Sur som en inlagd gurka är jag just nu. Jag sitter och lyssnar på all möjlig musik.. försöker peppa upp mitt skrivarsinne... om det nu finns där inne någonstans??
Tror inte det. Apropå skriva så har jag läst ut två böcker på två dagar.. rätt nöjd, eller så har jag inget liv just nu?? Jodå, fantasiliv. Tänkte börja läsa en ny bok idag om ett fängelse, men den verkade så jobbig så jag orkade inte.
Dom senaste dagarna har jag sysselsatt mig med att sandpappra och måla om ett rum hos Kamilla och Johan, bra träning för armarna!=D
Dessa kurser har jag sökt till våren.... Litteraturvetenskap på GU, Historia A, Matte C, Psykologi, Webbdesign, Religion A, Samhällskunskap B, Geografi A på Vux Mölndal....... Wihoo, undra vad jag ska göra för karriär på detta.......................................................................???
Om ni har några bra tips på vad jag ska bli när jag blir stor så skriv gärna en kommentar har nedanför.
Detta är mina funderingar...
Sjuksköterska...?
Nope, alldeles för mycket blod.
Någon rolig butik..?
För dåligt betalt.....
Öppna salong..?
Big nooo, skulle inte klara av att inte få klippa på min egen salong..
Inköpare...?
Typ för kläder och smycken...kul...men... suck..
Författare...??
Måste bara lära mig lite fler ord och att skriva först....... någon gång så....
Journalist..???
Plugga i hundra år...finns inga jobb.....
Jobba i resebutik och sälja resor....??
För tattit tycker min pvän....
Thats about it!
Ni fattar ju hur härligt positiv jag är just nu???? Därför jag var tvungen att utnyttja bloggen lite.... skriva av mig.
Som ni kanske märkte så har jag bara skrivit massa blajja blandat hit och dit.  Här kommer ett konstigt urval av låtar som jag lyssnat på ikväll....till och med nu.
Ciao Bella..... kände bara fört!
Egentligen lyssnar jag på "vi får vingar när vi älskar" Men fanns ingen bra version på Youtube...=(
Sjukt grym!!! Om jag hade varit kille hade jag blivit kär i September efter "Så mycket bättre".

Hörs på fredag!

Jag tar en paus....synes på Fredag åter..!
SJUKT BRA PÅ ALLA SÄTT! GRYM RÖST, SNYGG OCH VILKEN  UTSTRÅLNING=)

Jag lever..

Helloo.. nu har det gått några dagar igen.. jaja so what. Sitter just nu i Min syster och hennes mans hus och luktar svett. Har slipat och sandpapprat hela dagen.. ska måla om deras sovrum=)=) Haha...! Allt för att hålla mig sysselsatt!

Sitter här och väntar på att som ska komma hem så jag kan fråga dom lite om vart jag ska spackla... vågar inte börja ifall det skulle bli fel.... då blir det till att sandpappra igen.

I helgen var det underbar kalkonmiddag hemma hos mormor. Världens godaste mat! En hel kalkon, hasselbackspotatis, gräddsås, gele, inlagda päron och persikor, ostar m.m

Nu kommer dom=)
Hörs sen! Ciao...

Ett litet kortis inlägg

Idag har jag myst runt i Alingsås med Victoria och Nelli. Fikat och ätit Japansk mat!=) Efter det åkte jag med min syster och kollade på hennes och Johans fina hus som dom nyss har köpt=)=) Hon fick även en ny frisyr... det blev SKITSNYGGT=) I morgon firar Kamilla och Johan 10år tillsammans, GRATTIS<3<3<3<3
Tog tåget vid 20-tiden och möttes upp av David och hans bror... resten av kvällen fram till nu har vi myst hemma hos Davids bror och Fru och lilla Amelie, dom är så himla gulliga=)=) Fick låna deras Backpacker-ryggsäckar när vi ska åka till Thailand..så snällt!!
Är megatrött så blir ett kort inlägg och inga bilder blir det heller för hade ingen kamera med mig idag. I morgonbitti ska vi vaccinera oss mot hepatit A + B... måste bara ringa till min läkare och kolla läget först, om vaccinet går ihop med mina mediciner. Det är inte säkert=( Hoppas!
Nu ska vi kolla bröderna Grimm... man får låna med sig filmer gratis hem från Sportlife där vi tränar, grymt eller hur?? Så bra eftersom jag älskar att kolla på film.. speciellt den här årstiden!
Kram och hej från mig

Då fortsätter vi..

OBS OBS OBS Please forgive me, i lied... i didn`t eat ryskcaviar i ate stenbitsrom....big differens!! But still... VERYVERY GOOD!!!
Look at this beautiful meal... like in a resturant! Yummi!!
Tack Dejvid för en fantastisk middag!!
Så.. nu går vi bakåt i tiden igen till LÖRDAG!! Datararatathaaaaa...
Jag vaknade på morgonen och var som i en liten bubbla....bakisbubblan, fysjutton. Gabbi och David lika så. Jag och David ställde in Halloweenfester och allting.. men ändå så lyckades vi på något sett hamna på UNIVERSEUM... haha =)=)
Vi började med att gå in i en glasbur där man kunde trycka på dom här roliga knapparna.... det var iskallt i buren å så kunde man välja om man ville stå i typ kuling eller tromb eller vad sjutton det stod... hehe... här under har ni resultatet... mycket skoj=)
Så här ser jag ut är det är minusgrader och storm!
Här var det nog en liten kuling... jag riktigt njuter.....hehe
Jag går på "barnbron" över firrarna. Den höll =)=) Dom borde förstå att vuxna också gillar att gå över hängbroar, mycket roligare än att gå på marken ju =)
Jag och David skulle ta ett romantiskt kort på oss framför akvarieväggen med hajarna å massa coola firrar..... inte riktigt nöjd.................... hahahahaha
En röd galen fågel med världens längsta näbb.... den flög åt alla håll. Blev överlycklig när vi skulle gå in i universeums "djungel" för det stod att det var lösa apor där inne... var väl en miniapa på 500kvm.. längst upp i taket...buuuuuuuuuuuu.. jag trodde typ jag skulle få klappa;) Dåligt!
Sen testade vi så att våra hjärnor fungerade som dom skulle och massa andra expriment.. JAg ville rida på en stor häst som guppade där inne, men där gick gränsen tyckte David... jag fick inte ta ifrån barnen deras tid på hästen. Såg skitkul ut ju........fusk.
Efter Universeum åkte vi hem och åt kycklingsallad och sen chips och dipp... Klockan 23.00 låg vi och sov i varsin ända av soffan.. hihi... iallfall jag! GÖTT!
SÖNDAG!!
Upp som nya människor, pigga och fräscha. Jag klippte David sen drog vi till SPORTLIFE och tränade sen vidare till Alingsås på middag=)=) Megamys!! Vi var hemma hos pappa och Monica allihopa, Tobbe, Maria, Kamilla, Johan å så vi då. Monica hade lagat en fantastisk choklad och chili gryta med rödvin och till det hasselbackspotatis eller ris och en stor sallad! Till efterrätt blev det caramellglass och sen lakritskaka med citrongrädde! Vi stannade där nästan hela dagen=)
Så här såg jag ut...
Jag och min bror=)
Senare på kvällen så åkte vi förbi morfars grav och tände ett ljus. Saknar honom så otroligt mycket men det känns fortfarande som han lever för mig. Han kommer föralltid finnas i mitt minne.
Slut på helgen! Vi hörs sen i kväll! Då kommer mamma hit och ska få lite slingor. Kram

Min helgklassiker

FREDAG!!!!
Började dagen med en Fika med Gabbi =)
Sötaste!!
Sedan sköts det Cava hemma hos Malin=)=)=)
Rätt upp på hyllorna haha, perfekt=)=)
Sen bjöds det på god middag ala Malin.. Chiliöverbakade tortillas i ugnen med köttfärs och ost och en stor sallad med nötter, mums!
Den här tjejen borde ni satsa på killar, singel och så här välfyld kyl och frys...=) Nästan lika mycket mat som min mormor haha.
Sedan bar det av till Excet där vi mötte upp, Fia, David, Erik och sen kom Gabbi lite senare=)
Det var lite knött på sina ställen=)
En jäkligt nöjd norrman!!!!! =)
Vi avslutade kvällen på ett fantastiskt vis...Jag, Gabbi och David tog en taxi hem och bakade Calzone Pizzor... rätt gött nattakäk va???? Taxi chaffören som vi åkte med var förövrigt helt underbar och spelade hög arabisk/indisk (?) musik på högsta volym, helt underbart... vi köpte hans skiva för 100kr... Den kör vi nästa förfest..hehe=)
Fortsätter med lördag senare för nu har min underbara pojkvän precis lagat middag till mig. Lax och ungsbakad potatis med dill gräddfil och ryskcaviar.....=)=)

HEJHEJ

Jag lovar att ikväll ska jag bombadera med bilder och text! Just nu så kan jag inte skriva någonting för jag bara ååååhh.. jag känner att det är för jobbigt. Jag drar in till stan och myser med Gabbi istället. Puss

RSS 2.0