Längtar tillbaka till sommaren

Hej! Sitter och kikar ut genom fönstret...ser ju riktigt nice ut. Vädret alltså. Blir lite sugen på att gå ut och utforska området. Vi gjorde det lite grann igår...var väldigt nära till Mölndalscentrum=) Men nej, jag har inte tid med det idag. Måste fortsätta städa och packa upp grejer... suck. pust. stön. Jättekul................ok om man hade varit två men David är ju och pluggar juridik så det går ju inte. Har jag blivit en hemmafru?????? Åh herregud, tur att det bara är i en månad. Då börjar jag också plugga=) inte direkt juridik......men ändå, det gäller att kämpa vidare:P

 

Jag kan nog inte tröttna på den här låten. Kan ni?

 


Godnatt


tack för en trevlig helg!

=) Har haft en jättebra helg! Avslutade helgen med middag på La Gondola och köra flyttlass. Nu har vi flyttat i stort sett alla våra saker till Mölndal. Ganska mycket att packa upp om man säger så..hmm.... har städat hela dagen och det är bara att fortsätta i morgon=) pust. Nu blir det kolla tv! Var föresten helt knäpp idag och fick för mig att jag skulle laga köttgryta mitt upp i allt bara för att David s att han var sugen på "riktig" mat. Haha.. klart att jag står och skär typ 100 morötter, lök, vitlök, champinjoner och kött...fortsatte städa och greja medans maten stod och puttrade. Hehe. Föresten så är jag nyttig igen från och med idag. GI...typ. Äter couscous, bulgur o frukt också. Kram och HEJ. Kanske man ska bada lite badkar????


Tjejkväll 2......NICE





Nu ska vi spela ORANGINO....ta pulsen på vem du är.
Senare ikväll blir det Park Lane.......PARKAN

Tjejkväll

Lax och bulgurmiddag hos Mollan och Pillan!!


väck mig när jag vaknar

Så här mår jag idag...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

 

I natt åkte jag och Jessica HUMMERTAXI...de va gött.


FREDAG


Vet ni inte vad ni ska rösta på????

Klicka på denna länken för ett as bra test som gör en både klokare och visar vilket parti som passar bäst ihop med ens åsikter.

http://svt.se/val

 

Jag blev en Miljöpartist=)=) och det är de partiet som jag har tänkt rösta på hela tiden. Skönt att få det bekräftat..haha.


Heloo

Jesus vilken dålig uppdatering!!!!!! Jag vet..har varit ett panik-ångest vrak dom senaste dagarna. Får skylla på de.

Men iallafall..vilken dag skrev jag senast? Måste kolla.... Tisdags natt kl 05.46... ja ni fattar ju själva.

Mycket har hänt iallafall, eller har det de egentligen? hmmmmmmmmmm. Jag är mycket förvirrad just nu.

I tisdags fyllde Davids syster och min vän Emelie 25 år. Hiphip hurra hurra hurra! Då var det kalajs ute i Ödenäs och och Emelie fick en Mac book proo...jag blev bara lite avundsjuk;) På kalaset höll jag mig till alkoholfritt och tog mina mediciner på kvällen... fel dag. Tar dom alltid på onsdagar. Förmodligen fick jag för mig att det var onsdag hela tisdagen eftersom jag sen på onsdagen var hos doktorn och trodde det var torsdag. Ja ni fattar ju igen min stabilitet denna veckan??????

Men alltså på torsdagen då som egentligen var en onsdag..dagen efter Emelies kalas... då hade jag typ en hel-morgon på Shalgrenska tillsammans med min snälla sambo David som hängde med. Från klockan 08.00-12.00.

Fick träffa Sjukgymnast, Arbetsterapeft, Kurator, Läkare och Sjuksköterska. Var faktist ett riktigt bra möte på fyra timmar. Förutom när jag träffade sjuksköterskan och hon stack mig med nålar på ett väldigt konstigt sätt. Typ rakt uppifrån och in istället för lite försiktigt med liggande nål. Det gjorde svinont.. och detta resulterade i att jag flippade ur helt och började att as garva det högsta jag kunde typ. Då började David också skratta ihjäl sig och sen även sköterskan.. Helt crazy. Läkare och andra sjuksköterskor gick typ och kollade in i rummet där vi satt och undrade vad som hände. Haha. Där satt jag med en nål rätt upp ur armen och panik-as-garvade så tårarna sputade, hon som höll i sprutan skrattade lika mycket och David höll på att trilla av stolen brevid. Så kan det gå.

Nästa kapitel......

JAG OCH DAVID SKA BLI GÖTEBORGARE OCH HAR TYP HALFT FLYTTAT IN I EN 4:A I MÖLNDAL. WIIIIIIHOOOOO!!

Vi tokstädar och tokstädar och flyttar grejer åt alla håll så fort vi har tid. Längtar tills vi blir färdiga;) (Det blir man inte om man sitter och bloggar)

Jag sitter i vardagsrummet just nu...bara i trosor och skriver på detta fantastiska inlägg. Om jag ser mig omkring så ser jag en lampa ala 70-talet, ett piano, en 50-tums tv på golvet och ett bord som är typ 5m2.. på fönsterbrädan ligger det en dvd också. Det är väldigt vackert må ni tro. Höll nästan på att glömma det viktigaste, Kristallkronan i taket.. Vi har en i varje rum tack vara Davids mormor, till och med i hallen. Ska det va så ska det va.

 

Nä nu känns det som att det här inlägget har spårat ut för länge sen.. kanske fröken bakom datorn också. Nu ska jag ta tag i mitt liv för dagen, jag ska ta på mig kläder och sen ska jag skura ur ett skåp. På återseende! /Emilie

 


Lär känna mig lite bättre

Namn: Anna Emilie Alexandra Lindholm

Smeknamn: Plutten, Esmerallda, Viktualia, Rullgardina, Älskling.

Låt som du sörjer till: Carolina Wallin Pèrez - Utan dina andetag, Coldplay - Fix you, Håkan Hellström - Atombomb.

Beroende av: Min familj, pojkvän och vänner.

Vad folk tror om dig: Hm ingen aning?

Hur imponerar man på dig? Om man har en alldeles särskild talang, om man är kvicktänkt/smart och har en härlig självdistans.

Brukar du skratta för dig själv? Absolut, fast det blir mest små fnissningar i smyg.

Vad står det i ditt senast inkomna sms? Inget som jag vill dela med mig av..

Var bor du? I Alingsås, men flyttar till Göteborg vilken dag som helst=)

Trivs du där? Ja, men nu är det dags att vidga vyerna.

Hur svarar du i mobilen? Hej det är Emilie. Finns inte så många alternativ på den här frågan va?

Vem ringde du senast? Min pojkvän

Vad sa den senaste du pratade med i telefonen? Är du vaken älskling? Kan du komma ner och öppna...

Antal timmar sömn i natt: ingen aning, sånt räknar jag bara när jag ska jobba dagen efter. Och då jäkligt nogrannt. Blir jättestressad och kan inte somna om det är för få timmar kvar tills jag ska upp igen(typ 5).

Sov du ensam? Nej

Brukar du komma i tid? Olika.. till jobbet kommer jag alltid i tid iallafall...

Hur känner du dig nu? Inflamerad och kissenödig....förutom det känns det jättebra, har en gosig pojkvän som ligger och sover på min axel. Så jag kan vrida huvudet och pussa på honom lite medans jag skriver=)

Vanligaste färg på dina kläder? Svart tror jag.

Vad tycker du om fötter?? Bebisfötter är typ det gosigaste som finns att pussa på, även Davids.. Ja det är sant, finns inget på den man älskar som är äckligt. Annars är jag inte direkt något fan av skitiga, för långa tånaglar på fötter... Det är riktgt vidrigt faktist.

Vad saknar du? Hur det var förr i tiden.. eller alltså jag skulle vilja kunna hoppa tillbaka många ställen i mitt liv.. människorna som fanns där. Sånt som har hänt och aldrig kommer igen. Hm..Lät konstigt kanske, men jag vet själv vad jag menar. Vill inte gå in mer på det.

Hade du en bra kväll igår? Ja men väldigt trött.

Favoritdryck på morgonen: Vatten, Äpplejuice.

När brukar du oftast gå och lägga dig? Efter 00.00

Är du blyg: Ibland, oftast inte. Kan bli lite osäker vid vissa tillfällen, men det ska det bli ändring på.

Vad gör du i morgon?? Städar ur en lägenhet och går på födelsedagskalas/middag.

Vad är det finaste du fått? Det är en fråga jag typ aldrig skulle kunna svara på, för jag tänker att någon kanske blir ledsen om jag inte säger just den saken, eller så kanske jag glömmer av någon fin gåva. Nu snackar jag bara materiella ting...jag vet att jag är löjlig.

Ett speciellt minne: Vi satt i en minibuss, i bakgrunden spelades fransk hihop. Jag satt som fastklistrad vid bilrutan, ville inte missa en sekund. Alla dessa färger, brinnande röd, orange, gul och rosa. Solen var påväg ner över Atlasbergen och vi färdades genom Saharaöknen. Vi passerade en liten by strax innan solen gick ner. Jag såg en liten flicka med sin mamma. Flickan var så liten så liten. Rosaklädd. Helt plötsligt får den lilla flickan syn på någon hon känner på andra sidan vägen. Hon springer rätt ut. Rätt ut framför våran minibuss. I samma sekund kastar kvinnan från andra sidan sig ut i gatan, jag hör tutan och däcktjut. Jag kan inte andas. Hon springer och sliter tag i flickans hand och ramlar omkull i vägkanten, en hundradelssekund innan våran minibuss dunrar över exakt där flickan stod. Denna scenen som utspelade sig är helt otrolig. Känslomässigt går det inte att beskriva i ord. Tårarna rann ner på mina kinder. Det var det vackraste jag har sett. Denna kvinna som utan tvekan kastar sig ut framför våran buss, alla färger i bakgrunden, den lilla rosaklädda flickan, solnedgången och den franska hiphopen som spelades på radion. Allt detta utspelades på några sekunder. Men tiden gick i slowmotion. Något jag aldrig kommer glömma.

Du samlar på?? Drömmar. Inget materiellt.

Vad skulle du göra om du vann en miljon? Göra världens resa i flera månader. Jorden runt.. vill till så otroligt många länder, städer, delstater, öar. Vill se ALLT! Sen skulle jag putta in resten av pengarna i en lägenhet i Johanneberg(Göteborg).

Vill du gifta dig: Ja när jag och David firar 10 år;)

Vill du ha barn? JAAAAAAAA såklart! Men inte än på länge.

 

Nu ska jag gå och kissa och försöka somna om. Sov sött.

 

 

 

 

 


WILD AND CRAZY KRÄFTSKIVA=)=)=)

Tack Michael och Fia för en super helg=)

Blev ingen uppdatering på inlägget igår.. men ni får ta er en titt på vad vi hade för oss istället..

 

Saaaay whaaat???????????????  Dans 03.00.... i köket....;)

 

Finns inget goare gäng än detta!!! Alltid lika kul!

Har något att berätta för er sen.. måste bara vara helt säker..=)

 


Back in Gothenburg

Hello..Igår Startade vi dagen med lyxlunch hos mormor.
Myspys.
Sen drog jag till Göteborg till dom här tjejerna. Skulle egentligen på Hoffmaestro men det regnade så mycket så vi gick hem och drack vin istället.
Sen drog jag och Malin vidare till Park Lane=)
Goda Cosmopolitans!
Ikväll blir det kräftskiva ute i benareby..eller rättare sagt ikväll ska vi på Benareby-Festivalen;);) Berättar mer sen!

Då var det dags för gästspel igen

Som vanligt är det den vikarierande pojkvännen som får kliva in när inspirationen hos bloggerskan börjar sina:)

 

På allmän begäran kommer här ett gäng recept på de drinkar som skakades på Kerstin "svärmormor" Ängbergs 50-årsfest...

 

Daiquiri

 

Denna underbara och klassiska cocktail skapades efter att mindre panik hade utbrutit på företaget Daiquiri Mining Inc. då de upptäckte att de hade glömt planera för fördrinkar åt sina representationsgäster. Det var då en genial underhuggare kom på att de kunde blanda rom, socker och lime... fördrinken blev så populär att den blev döpt efter företagets namn:)

Efter att ha korrigerats en smula på La Floridita kan man sammanställa följande recept:

 

Skaka Ljus rom, cointreau, limejuice och sockerlag i rikligt med is. Dosera efter smak och tycke, sila ner drinken i ett kylt cocktailglas och garnera med en limeklyfta på kanten av glaset... mmm, vad gott:):)

 

Sidecar

Denna, kanske enda riktigt manliga cocktail, myntades under första världskriget då en Amerikansk officer stationerad i Frankrike alltid söp sig så full på denna blandning att hans underofficer fick köra hem honom i sin "sidecar" på motorcykeln.

Skaka cognac, cointreau citronjuice och sockerlag med massa is. Dosera efter smak eller berusningsgrad, sila ner i kylt cocktailglas. Observera att en så manlig cocktail som Sidecar självklart inte ska garneras med någonting!

 

White Lady

Det är så konstigt, man blandar 3 helt transparenta vätskor och man får ett resultat som på bilden. Det beror tydligen på att man slår sönder den molekylära uppbyggnaden i gin när man skakar den... att drinken kallas White Lady är kanske inte så svårt att förstå:)

 

Det börjar kännas igen nu; skaka gin, cointreau, citronjuice och sockerlag med mycket is. Dosera så att det blir gott (killar vill i regel ofta ha sin cocktail starkare än vad tjejer vill, undrar varför btw?)

 

Cosmopolitan

Cosmopolitan skapades 1985 av Cheryl Cook som var trött på att se alla dessa människor som köpte äckliga Dry Martini's bara för att bli sedda med cocktailglas i sin hand.

skaka citronvodka, cointreau, limejuice och sockerlag med så mycket is hushållet kan erbjuda. Sila ner i kylt cocktailglas och garnera med en limeklyfta på kanten av glaset (viktigt).

 

Hoppas att alla vågar ha en liten cocktailbar på sommarfesterna i fortsättningen... bjud på öl först, då är inte gästerna så förbannat kräsna när shakern börjar skakas:):)


Godmorgon

Igårkväll var vi på grillfest hemma hos Pontus=) Vi firade att vi ska bli GÖTEBORGARE. Jag och David=)

TJOHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

 

Ikväll kommer lite goda drinkrecept à la David till min släkting;)

Kram sålänge....


Galet... grym bebis


Salongen

Jättemysigt att träffa dom här små sötnosarna igen=) Nelli hade blivit så stor och lärt sig göra massa söta ljud....=)


Har fått gjort massa grejer idag, känns skönt! Nu är det bara väntan på vilken skola David kommer in på. Lite stressande om man säger så...hm.
Jaja.. Hörs i morgon. Då ska vi grilla hos Pontus. Måste förbi salongen och kolla om dom har någon akut-tid till mitt stackars hår=) Saknar alla kunder, Markus, Taijan, Polisia, Sofie, Sinead och suzchani....miss u!
Kram Godnatt

ÄCKLIGT KÖTT

Skulle köpa nötfärs på Maxi...........

Icas egna, gråa, rötna köttfärs. Fyfan. Som tur var hittade jag en blå förpackning med Vikaryds fräscha närproducerade nötfärs. Jämför färgen...........

Min ena bebis är nöjd att jag är hemma..


Solen skiner i Smögen

Igår var det Lysekil, idag Smögen, i morgon Alingsås.


Mamma har det gött i Solen=)
 
Theo med.

Matte och bushund=)

En sväng på bryggan..shoppade en tröja till David. Sen köpte vi skaldjur...kräftor och krabbor;)

Rätt nice läge, inte helt fel!



Det är något speciellt med en solnedgång i Smögen. Så vackert. När jag var liten äkte jag gummibåt igenom det här lilla passet..

Nä kära vänner, Nattinatti från 3 generationer och en doggilito.

godnattbön

Efter detta bajsår med onda prövningar gav Gud mig en klocka så jag skulle kunna åka på lyxsemester till Väst-Indien i en månad. Men istället gav jag bort denna gåvan till en välbärgad gammal tant med massa trisslotter som inte alls såg ut att behöva åka till Väst-Indien. Gud förlåt för min oförmåga att vara egoistisk. Next time just bring me the tickets. Amen

tidig sömn..nästan lite läskigt....tidigt.....

Tidig sömn i Husbilen.. Har varit och ätit middag på torget i Lysekil..Någon mysig restaurang vid Stadshotellet med rolig servitris. Jag kunde inte bestämma mig vad jag ville ha på menyn (är så trött på turist-restaurang-mat. som jag levt på hela sommaren) Varpå servitrisen frågade men vad är du sugen på då, kyckling kanske? Hmm aa kyckling finns det? Ddet såg jag inte på menyn. Nä men det fixar vi, kyckling och bakpotatis blir det bra??? ÅÅ typ aioli och rödvinsky...hehe yes. I like this girl.

 

Glömde säga att jag har inte orkar blogga på två dagar för att jag har varit sjuk.. mår bättre nu men får se hur det går i natt, med hosta, frossa m.m.

HAr haft feber o ont i halsen å massa skit. Ringde till sjukvårdsupplysningen angående lite frågor om min medicin igår... Varpå dom blev jätteoroliga, för tydligen så får man typ inte ha feber när man går på cellgifter så jag fick en akuttid på Sjukhuset i Strömstad. Snacka om att jag blev förvånad, ringde för att fråga om jag kunde ta en ipren ihop med mina mediciner och får en tid på akuten 30 minuter senare. Som ett slag i ansiktet. Ja just det..jag är sjuk. Hade typ glömt det.

 

Godnatt små skatter.


ADJÖ STRÖMSTAD

Nu lämnar vi Strömstad och nästa stop blir Lysekil. Kommer sakna många som jag träffat under sommaren, men förhoppningsvis så ses vi snart igen=) Trodde att det skulle vara skitlätt att lämna <strömstad, men fick faktist en stor klump i magen när vi gick våran sista sväng genom staden. Snyftsnyft, tänk vilken separationsångest jag har. Nu sitter jag iallafall i mormors husbil och vi är på g.. ´Theo ligger brevid mig och mår skitdåligt!!!! Han är nog åksjuk.




Hejdå Skagerack!!!!! + Coop;) KRAMAR

Bildregn

Kajsa, Carro och jag på Hoffmaestro. Längst fram. Carro och jag stod ut i typ 15 minuter, Kajsa stod ut till efterfesten;) haha.

Det var rätt svettig spelning alltså=)

Tjuvkort på Simons snygga stil när han står i baren.

I söndags avslutade vi våran sista personalsöndag på Cod.. riktigt skoj=)

Tjoho.

Igår kom Moa och Johan hit=) Vi hade myskväll och grillade fisk. 1.5 kilo Sej för 58kr. Det slår ni inte. Riktigt gott var det.

Just nu ligger jag och slappar i sängen har ont i halsen och bihålorna och är trött. MEn ska vila lite nu för i kväll ska vi fira den här lilla prinsessan som fyller år=)


På jobbet

Dagens Norgekommentar:

Norsk kvinna står och köar i förbutiken. Tillslut blir det hennes tur. Hon kommer fram till kassan fylld av godis och svettiga korvar. " ÄR DET HÄR SYSTEMBOLAGET?????"


Dagens roliga sms:

Till: Sofia på Coop

Från: Mig

7/8 02.30
Jag lissar ute


Sol, visa dig

Goten morgen! Hur mår ni alla små knottar?? Jag har pecis vaknat och är megahungrig men orkar inte röra mig..:P

Salem igår... jag gillar nog inte hans musik, den är alldeles för mittimellan, inte lugn och inte uppiggande. duturuturu life will smile for you.......blä. Nä men det var roligt att se honom, även om jag bara stod ut i ca 20 minuter, så mycket folk!! Sen gick jag och Sofia och dansade till Singel Ladys istället hihi. Mycket roligare!

Nu ska jag och min söta lilla mamma snart gå ut på stan och äta frukost/lunch och hoppas på att solen tittar fram bakom molnen så vi kan sola och bada. Kom igen sol, kom fram!!

 

Jag är inte sur, var bara väldigt trött en stund igår..hehe

 


Nu går vi ut..

 

 


Salem al Fakir

Igår så kom mamma hit och hälsade på=) Jag och mamma o Carro hade tjejmiddag på Heat och hade en jätterolig kväll med liveband m.m. Var lite segt att öppna på jobbet 07.30 i morse...;)

Slutade redan klockan två idag, då kom David och mamma och hämtade mig så drog vi ut på båtpiren och åt kräftor=) Kräftor är det absolut godaste jag vet! När vi satt där så började solen steka och det blev riktigt gött, jag somnade på bryggan=)

 

Klockan är snart halv 8 och nu är det dags att göra sig i ordning igen.. för i kväll ska vi lyssna på Salem al Fakir som spelar på Cod.. Just i denna sekund är det även en gratiskonsert med Timbuktu och Miss Li nere vid sjukhusberget.. funderar på att dra dit, men blir nog för mycket för mammsen...hahahaha.. nej det blir nog en middag på Kontoret istället=)

 

Haen trevlig kväll så hörs vi!


Mormor 70 år

I måndags fyllde mormor 70 år! Hipphipp hurrahurrahurra!!!!!=)

Sötnoskort!

David blandade goda coctails, cosmopolitan och daiquiri, smaskens=) En mycket trevlig kväll med god mat som alltid=)

Igår så Hälsade vi på pappa och Monica och sen bar det ut till Davids föräldrar där det vankades grillning och femkamp!

Tjoho.. vårat lag vann, yeeees!

Tidigt i morse så packade vi våra väskor och åkte tillbaka till Strömstad, David skulle jobba=( Som tur var så fick jag en väldigt härlig dag iallafall, precis när jag kom fram till p-boendet så står Emelie redo och frågar om jag vill följa med ut och åka båt=) Klart jag vill! Så dagen har jag spenderat på havet och Kosteröarna. Inte helt fel va??

Nice dag!

David har nyss slutat jobbet så nu ska vi mysa framför en film, imån bitti blir det upp och jobba igen!

Kram till er


RSS 2.0