Då var det dags för gästspel igen

Som vanligt är det den vikarierande pojkvännen som får kliva in när inspirationen hos bloggerskan börjar sina:)

 

På allmän begäran kommer här ett gäng recept på de drinkar som skakades på Kerstin "svärmormor" Ängbergs 50-årsfest...

 

Daiquiri

 

Denna underbara och klassiska cocktail skapades efter att mindre panik hade utbrutit på företaget Daiquiri Mining Inc. då de upptäckte att de hade glömt planera för fördrinkar åt sina representationsgäster. Det var då en genial underhuggare kom på att de kunde blanda rom, socker och lime... fördrinken blev så populär att den blev döpt efter företagets namn:)

Efter att ha korrigerats en smula på La Floridita kan man sammanställa följande recept:

 

Skaka Ljus rom, cointreau, limejuice och sockerlag i rikligt med is. Dosera efter smak och tycke, sila ner drinken i ett kylt cocktailglas och garnera med en limeklyfta på kanten av glaset... mmm, vad gott:):)

 

Sidecar

Denna, kanske enda riktigt manliga cocktail, myntades under första världskriget då en Amerikansk officer stationerad i Frankrike alltid söp sig så full på denna blandning att hans underofficer fick köra hem honom i sin "sidecar" på motorcykeln.

Skaka cognac, cointreau citronjuice och sockerlag med massa is. Dosera efter smak eller berusningsgrad, sila ner i kylt cocktailglas. Observera att en så manlig cocktail som Sidecar självklart inte ska garneras med någonting!

 

White Lady

Det är så konstigt, man blandar 3 helt transparenta vätskor och man får ett resultat som på bilden. Det beror tydligen på att man slår sönder den molekylära uppbyggnaden i gin när man skakar den... att drinken kallas White Lady är kanske inte så svårt att förstå:)

 

Det börjar kännas igen nu; skaka gin, cointreau, citronjuice och sockerlag med mycket is. Dosera så att det blir gott (killar vill i regel ofta ha sin cocktail starkare än vad tjejer vill, undrar varför btw?)

 

Cosmopolitan

Cosmopolitan skapades 1985 av Cheryl Cook som var trött på att se alla dessa människor som köpte äckliga Dry Martini's bara för att bli sedda med cocktailglas i sin hand.

skaka citronvodka, cointreau, limejuice och sockerlag med så mycket is hushållet kan erbjuda. Sila ner i kylt cocktailglas och garnera med en limeklyfta på kanten av glaset (viktigt).

 

Hoppas att alla vågar ha en liten cocktailbar på sommarfesterna i fortsättningen... bjud på öl först, då är inte gästerna så förbannat kräsna när shakern börjar skakas:):)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0